Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Λάθος Επιλογές, Λάθος Διεύθυνση...

Αναδημοσιεύω, για λόγους αρχής, ένα σχόλιο του κου Θεόδωρου Βέργου Νομαρχιακού Συμβούλου και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Συνεργασία Πολιτών Δήμου Ζηρού, στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης το οποίο με αφορά.

Η απάντησή μου αμέσως μετά το σχόλιό του...

Απάντηση Θεόδωρου Βέργου σε δημοσίευση


Με αφορμή της δημοσίευσης στο blog σας των απόψεων του κ. Γιωρσπύρου Βησσαρίωνα με τίτλο « Η κρίση του πολιτικού συστήματος και η στάση των αυτοδιοικητικών στο Δήμο Ζηρού» , αν και δεν είναι μέσα στις πρακτικές μου η συνομιλία μέσα από το διαδίκτυο, αλλά ο απευθείας διάλογος, εν τούτοις δεν άντεξα στο πειρασμό να μην απαντήσω.Προσωπικά δεν είχα την τύχη να γνωρίζομαι με τον κ. Γιωρσπύρο, αν και εδώ και 30 περίπου χρόνια εργάζομαι, ζω, κινούμαι κοινωνικά και πολιτικά στην περιοχή του Δήμου Ζηρού, όπου έχει ενταχθεί και η Κοινότητα Κρανιάς, τόπος καταγωγής μου.Επειδή στο κείμενο του αναφέρεται για κοινωνική «αναρρίχηση» μέσα από τη συμμετοχή και την παρουσία μας στο ΠΑΣΟΚ θέλω να τον πληροφορήσω ότι δεν φτάνει μόνο αυτό και θα το διαπιστώσει πολύ γρήγορα μιας και είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του «χρισμένου» από το ΠΑΣΟΚ.Η κοινωνική καταξίωση του καθενός από εμάς που βρέθηκαν να υπηρετούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε χαλεπούς καιρούς για το ΠΑΣΟΚ στο νομό μας, είναι πολύ σύνθετη διαδικασία και έχει να κάνει με τη στάση ζωή, τους κοινωνικούς αγώνες του καθενός και το έργο που έχουν να παρουσιάσουν.Και είναι κοινώς αποδεκτό από όλη την κοινωνία του νομού Πρέβεζας το έργο που έχει κάνει αυτή η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όσο και αν θέλουν κάποιοι να το απαξιώσουν τελευταία.Έφτασε μόνο η δική μου υποψηφιότητα σε ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο για να βγάλουν κάποιοι τα απωθημένα τους, να δείξουν την μικροψυχία τους, ξεχνώντας το πρόσφατο παρελθόν και τις δικές τους συμπεριφορές στις κομματικές επιλογές.Κάποιοι όψιμα ανακάλυψαν την κομματική νομιμότητα να την υπηρετήσουν.Κάποιοι όψιμα ανακάλυψαν το νέο Δήμο Ζηρού μετά από πολύχρονη απουσία από τα δρώμενα αυτού του τόπου. Κάποιοι όψιμα κόπτονται για το ΠΑΣΟΚ και τις διαδικασίες και τώρα διερυγνύουν τα ιμάτια τους.Κάποιοι όψιμα ανακάλυψαν προσωπικές στρατηγικές για τους άλλους ξεχνώντας τη διαδρομή τους.Κάποιοι δεν θέλουν να δουν το διαφορετικό πολιτικό χάρτη του νέου Δήμου Ζηρού και μάλιστα αγωνιούν για τη τύχη του, αλλά παράλληλα απειλούν ότι τη δεύτερη Κυριακή θα στηρίξουν το σημερινό Δήμαρχο. Εάν κύριοι αυτό θέλετε, να συνεχίσει η σημερινή δημοτική αρχή γιατί δεν το κάνετε από την πρώτη Κυριακή; Και αν αυτό πιστεύετε να το πείτε στους πολίτες πριν τις εκλογές.Κάποιοι όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκαν, συγκρούστηκαν με λογικές και αντιλήψεις του παρελθόντος για να βγει αυτός ο τόπος από την αφάνεια και μάλιστα κατά μήκος και πλάτος και όχι μόνο «καθ’ ύψος» και οι πολίτες του Δήμου Ζηρού το γνωρίζουν πολύ καλά και θα δώσουν απαντήσεις σε όλους μας.

Βέργος Θεόδωρος

Νομαρχιακός Σύμβουλος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τη Συνεργασία Πολιτών Δήμου Ζηρού

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μπαίνουν τα θέματα, από όποιον έχει καλή πίστη!

Καημένε, Θόδωρε, τι τα 'θελες αυτά;

Δεν ήξερες, δε ρώταγες τουλάχιστον;

Είναι άλλα τα διαμετρήματα...

Ξεφεύγουν απ' τις μετριότητες που ήξερες...

Ας πρόσεχες...

Πάντως, ποτέ δεν είναι αργά!

Σιγά σιγά, θα μάθεις...

Ανώνυμος είπε...

Επιθυμώ να αφιερώσω στον συμπαθή -κατά τα άλλα- κο Βέργο, τους τελευταίους στίχους από ένα ποίημα του Άλκη Χριστοφέλλη που έχει μελοποιήσει ο Νότης Μαυρουδής:
(Το ποίημα τιτλοφορείται 'ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΝ')

"Ήρθα κι ετοιμάζομαι να φύγω
στο χαρτί τα δώρα μου τυλίγω
έφερνα μαζί μου συμφορές
και μικρές ασήμαντες χαρές..."

Πάσα ομοιότης με πραγματικές καταστάσεις της επικαιρότητας, δεν είναι καθόλου τυχαία!

Καληνύχτα Θόδωρε...

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον κουρεμένος βγήκε στην αναζήτηση του για μαλλί ο κύριος Βέργος.

Καλό θα είναι να μάθουμε να μην απλώνουμε τα πόδια μας έξω από το πάπλωμα.

Εν ολίγοις σκόπιμο είναι να "κοντράρουμε" όποιον μας παίρνει αλλιώς γινόμαστε ρεζίλι εμείς οι ίδιοι.

Ενός τέτοιου περιστατικού γίναμε μάρτυρες εδώ.

Περαστικά...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Σήμερα έπεσε στα χέρια μου ένα έντυπο υποψηφίου δημάρχου, όπου παρουσιάζονται οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Μου έκανε τεράστια και αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι υπήρχε, μεταξύ 20-25 υποψηφίων, μόνο ένας πτυχιούχος ΑΕΙ και αυτός από σχολή του εξωτερικού. Δεν θα ήθελα να αναγνώσετε την παρατήρησή μου ως υπερφίαλη ή ελιτίστικη, αλλά πιστεύω ότι είναι τραγικό εν έτει 2010 να μην υπάρχουν, σε μια πόλη 5-10.000 κατοίκων, 5-6 υποψήφιοι ανώτατης εκπαίδευσης.
Αυτό, δυστυχώς, δείχνει πόσο υποτιμούν τη νοημοσύνη μας κάποιοι άνθρωποι.
Λυπάμαι, πραγματικά λυπάμαι!

Ανώνυμος είπε...

αρα λοιπον δεν θα πρεπει να γραφουν τι επαγγελμα κανουν αλλα τι πτυχια εχουν! σωστος!