Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Κανονικά θα έπρεπε να γράψω ένα ‘’σοβαρό’’ κείμενο για τους σκοπούς και την πολιτική του blog. Συνήθως τέτοια κείμενα ‘’πρέπει’’ να αποτελούν την πρώτη ανάρτηση.
Τύχη αγαθή, παρά την κούραση, αισθάνομαι πολύ χαρούμενος. Ίσως η επαφή μου με αρκετούς συμπολίτες στον νέο Δήμο Ζηρού να έχει παίξει τον ρόλο της.
Αν τώρα ισχυριστώ ότι το blog αυτό θα το δημιουργούσα, αν δεν είχα πάρει την απόφαση να δοκιμάσω την τύχη μου στα αυτοδιοικητικά θα ήμουν ψεύτης και δεν το θέλω.
Εξάλλου σε τι μπορεί να συμβάλλει ένα blog όταν υπάρχει το filoiko;
Έλα όμως που είπαμε ότι το filoiko, που πέτυχε να ενώσει όλους του Φιλιππιαδιώτες με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του, δεν πρέπει να γίνει χώρος αντιπαραθέσεων - ας πούμε πολιτικών!
To facebook το απέρριψα. Την ευθύνη για αυτό την έχει ο παππούς μου. Γιώργος Καλαμόπουλος από το Μαυρονόρος Γρεβενών. Ο συγχωρεμένος, σε μεγάλη ηλικία πια, μου διαμαρτυρόταν:
‘’Δεν έχω αντιπολίτευση Βησσαρίωνα’’
Εννοούσε την γιαγιά μου την Μαρία, που συγκαταβατική και κουρασμένη από τις ιδιοτροπίες του, είχε εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια και του έλεγε πάντα ναι.
Στο facebook έχεις μόνο ‘’φίλους’’. Έτσι μου είπαν τουλάχιστον. Τους περισσότερους μαθαίνω τους έχει ο Δήμαρχος. Όχι ο νέος, ο παλιός!
Δεν γίνεται κουβέντα έτσι. Εκτός αν έχεις φίλους που δεν διστάζουν να σου τα ψάλουν ένα χεράκι. Θέλει υπομονή αλλά κάνουν καλή παρέα.
Ενώ στο blog; Ο καθένας μπορεί να γράψει ότι θέλει και να κρατήσει και την ανωνυμία του. Έτσι θέλοντας και μη πρέπει να απαντήσεις επί της ουσίας και όχι με το ύφος ορισμένων: ‘’Ποιός είσαι εσύ που θα μου πεις εμένα!’’ (99 στους εκατό είναι παραγοντίσκοι της κακιάς ώρας).
Τώρα μην φαντασθείτε ότι θα αφήσω και τα σχόλια ανοικτά όλο το 24ωρο. Να μου την ‘’πέσουν’’ τίποτε περίεργοι και να μην προλαβαίνω να απαντήσω έγκαιρα.
Η συμφωνία είναι η εξής:
Κάποια στιγμή στην μέρα εμφανίζω τα σχόλια με τις απαντήσεις μου – αν χρειάζεται.
Αποφύγετε τις υπερβολές ένθεν κακείθεν.
Για να πω την αλήθεια ελπίζω να αλλάξουμε καμιά κουβέντα για τα συμβαίνοντα στις εκλογές και να σταυρώσω και καμιά ψήφο παραπάνω. Έτσι για το γινάτι αυτών που το έβαλαν σκοπό να με ‘’κάψουν’’. Κούνια που τους κούναγε, βρήκαν άνθρωπο που να καταλαβαίνει από τέτοια. Τζάμπα παιδεύονται. Τον σταυρό της μάνας μου δεν μπορούν να τον ‘’πάρουν’’ με τίποτε.
Άντε καλή αρχή και καλή μου επιτυχία. 

16 σχόλια:

filoiko είπε...

Για να κάνω σεφτέ γράφω το πρώτο σχόλιο.
Ευχαριστώ για την αναφορά σου στο
filoiko.
Καλώς ηρθες giorspirosv.
Καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Καταρχήν, θα ήθελα να σού ευχηθώ Καλή Επιτυχία στη νέα σου προσπάθεια. Ελπίζω η δημιουργία του συγκεκριμένου blog να αποτελέσει ένα πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, γιατί όπως είπες οι «φίλοι» βρίσκονται στο facebook. Εδώ, λοιπόν, ευελπιστώ ότι θα μπορεί κάθε πολίτης να εκφράσει τις πολιτικές του σκέψεις ανεξάρτητα από το εάν συμφωνείς ή όχι.
Στο προκείμενο: ΟΙ ΝΕΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΩΡΑΙΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ;
Είδα σε ανάρτηση στο foiliko ότι κάποιοι προτείνουν να ψηφίσουμε νέους ανθρώπους. ΔΕΝ διαφωνώ, αλλά θα πρέπει να εξετάσουμε με προσοχή τις νέες υποψηφιότητες.
Υπάρχουν νέοι υποψήφιοι οι οποίοι δραστηριοποιούνται ιδιοτελώς. Κάποιος πιστεύει ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί την επιχείρησή του χωρίς άδεια λειτουργίας. Άλλος, ότι θα κάνει την απόσπασή του μετάθεση. Άλλος, ότι τα παιδιά του θα συνεχίσουν να αμείβονται από τα STAGE χωρίς να έχουν διαβεί την πόρτα του Οργανισμού που τους πληρώνει.
Εν τέλει, κάποιοι έχουν ανάγει την αδυναμία εξεύρεσης κατάλληλων υποψηφίων και την αντίστοιχη προσφυγή τους σε νέους υποψήφιους ως το συγκριτικό πολιτικό τους πλεονέκτημα. Στην πόλη μας, ευτυχώς ή δυστυχώς, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.
Συνεπώς, λέμε ΝΑΙ στις νέες υποψηφιότητες, αλλά αφού πρώτα έχουμε ακτινογραφήσει την κάθε μία με ιδιαίτερη προσοχή.

Και πάλι σού εύχομαι καλή και χρήσιμη συνέχεια.

Στέφανος Ευαγγέλου είπε...

giorspiros V for Victory?

καλώς ήρθες και από εμένα

Ανώνυμος είπε...

Σημασία έχει ο αγώνας που κάνετε, γενικα μιλω για τον συνδυασμό, να είναι έντιμος, γιατί από περίεργες συμμαχίες χορτάσαμε με αποτέλεσμα να την πληρώνει η Φιλιππιάδα

Κάναμε αμαν να γλιτώσουμε από την μια συντεχνία και μας ξεφύτρωσε άλλη.

Καλή επιτυχία !

stavRos είπε...

Μιας και ανέφερες τα Γρεβενά...

Εκεί πάνω κάθε που έρχονται απόκριες, οι μηχανόβιοι της πόλης διοργανώνουν τα ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ. Το σύνθημά τους ξέρεις ποιο είναι...

"Αντάρτικο στο ευτελές"

Το πρόβλημα είναι ότι ο πολύς κόσμος επιλέγει την ευτελούς αξίας Πάτρα με τους πολλούς μασκαράδες.

Ελπίζω η Εγνατία Οδός να φέρει τη μικρή μας πόλη λίγο πιο κοντά στα Γρεβενά απ' ότι στην Πάτρα και έτσι οι φωνές του "αντάρτικου" να σκεπάσουν αυτές των μασκαράδων...

Σταύρος

ΥΓ: Ο παραλληλισμός των μασκαράδων της Πάτρας με αρκετούς εκ των υποψηφίων της Φιλιππιάδας... μόνο τυχαίος δεν είναι.

Μίμης Αυγέρης είπε...

Παρά την διαφωνία μου με την αυτοδιοικητική επιλογή σου εύχομαι καλή αρχή στον ωραίο λαβύρινθο.

Μίμης Αυγέρης

giorspiros vissarion είπε...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους επισκέπτες, και σε όσους με τίμησαν με τις ευχές τους.

Τα θέματα που μπήκαν κυρίως αφορούν στο αν αρκεί κάποιος να είναι νέος για να είναι και αξιόπιστος (φαντάζομαι το ερώτημα(;) μπορεί να διατυπωθεί και αντίστροφα) και επίσης στις περίεργες συμμαχίες και συντεχνίες που προκύψαν (ο Σταύρος τις αποκαλεί μασκαριλήκια).

Σε κάθε περίπτωση βεβαίως ο κόσμος θα είναι αυτός που όχι μόνο θα κρίνει πρόσωπα και επιλογές αλλά και θα καθορίσει την δυναμική των πραγμάτων για το μέλλον.

Ίδωμεν.

giorspiros vissarion είπε...

Αγαπητέ Μίμη,

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Σέβομαι τις επιλογές σου αν και εξακολουθώ να μην κατανοώ την θέση σου.

Να είμαστε ξανά μαζί στην προσπάθεια για το ΓΠΣ και το Σχέδιο Πόλης.

Ανώνυμος είπε...

στον ανωνυμο που εγραψε το δευτερο σχολιο: Οπως ειπες ολοι γνωριζομαστε μεταξυ μας! Τα stage εχουν καταργηθει, μεταθεσεις πολλοι και απο ολες τις παραταξεις προσπαθουν να καταφερουν και δεν νομιζω οτι πρεπει να τους καταδικαζουμε γι αυτο, και απο οσο ξερω μαγαζι δεν γινεται να λειτουργησει χωρις αδεια διοτι η αρμοδια υπηρεσια ερχεται για ελεγχο απο τις πρωτες ημερες. Με αυτα που γραφεις μου θυμιζεις παλιοτερες δηλωσεις στο filoiko που καταδικαζαν τους νεους! Μην προσπαθεις να επηρεασεις οποιονδηποτε, ο κοσμος μπορει να κρινει και χωρις να σε ακουσει! Οσο για το ποιον θεωρει ακαταλληλο και ανεντιμο θα το δειξει απο τα αποτελεσματα των εκλογων! Μην φοβασαι λοιπον και μην συκοφαντεις!

ROMIANEWS είπε...

Καλώς όρισες και από εμένα.Εγώ αντίθετα από τον Μίμη είμαι σύμφωνος με την επιλογή σου και έχω στρατευτεί σε αυτόν τον αγώνα.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

giorspiros vissarion είπε...

Χριστόφορε, σε ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΠΑΝΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΗΘΟΣ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε (07:02),

Λες τι τα STAGE έχουν καταργηθεί. Απ’ ό, τι ξέρω καταργήθηκαν οι προσλήψεις των STAGE, που έγιναν πριν τις βουλευτικές εκλογές, πέρυσι. Για τους υπόλοιπους, ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους για περισσότερο από ένα χρόνο. Ακόμη εργάζονται άτομα με STAGE σε διάφορους οργανισμούς. Αλλά, αν κατάλαβες καλά, δεν μιλάω για τους νέους που, τουλάχιστον, εργάστηκαν, αλλά για αυτούς που δεν πάτησαν καθόλου το πόδι τους στο φορέα που τους προσέλαβε και οι οποίοι, ενδέχεται να επαναπροσληφθούν σύμφωνα με πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις. Όταν κατεβαίνουν οι γονείς αυτών των ατόμων ως υποψήφιοι με το συνδυασμό του εργοδότη τους δεν σου …μυρίζει κάτι. Και άσε τους άνεργους πτυχιούχους της πόλης μας στο χάλι τους εξ αιτίας αυτών καταστάσεων.
Σε ό, τι αφορά στο αν δεν μπορεί να λειτουργήσει επιχείρηση χωρίς άδεια, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ξέρεις περίπτωση επιχείρησης που λειτούργησε στην πλατεία της πόλης μας έχοντας 17 μηνύσεις εναντίον της για τον μήνα Αύγουστο. Ο ιδιοκτήτης της, νέος, και υποψήφιος!
Και, τέλος, όταν προσπαθείς να κάνεις την απόσπασή σου μετάθεση, φυσικά, αυτό δεν είναι ανήθικο. Το ανήθικο είναι να κατεβαίνεις στον πολιτικό στίβο με μοναδικό στόχο την επίτευξη του προσωπικού σου κέρδους.
Φίλε μου, δεν έχω σκοπό να συκοφαντήσω όπως λες, κανένα. Αυτά που λέω είναι αλήθειες που μπορεί κάλλιστα να τις επιβεβαιώσει ένας απλός υπάλληλος του Οργανισμού, πολύ δε περισσότερο, ένα ανώτερο διοικητικό του στέλεχος. (τον …είδα πιο πάνω, ρώτησέ τον)
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, δεν τα έχω με τους νέους υποψήφιους, αλλά με συγκεκριμένους, που κινούνται και πολιτεύονται ιδιοτελώς.

Ανώνυμος είπε...

Καλό!

"Εν τέλει, κάποιοι έχουν ανάγει την αδυναμία εξεύρεσης κατάλληλων υποψηφίων και την αντίστοιχη προσφυγή τους σε νέους υποψήφιους ως το συγκριτικό πολιτικό τους πλεονέκτημα. Στην πόλη μας, ευτυχώς ή δυστυχώς, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας."

"Εν τέλει" ποιο είναι το ζητούμενο;

Και επειδή "γνωριζόμαστε μεταξύ μας",
Τι δουλειά έχουν τα νιάναρα στη πολιτκή;
Πίσω λοιπόν, σε αυτούς που λάμπρυναν την πολιτική και αναμόρφωσαν τον τόπο!
Το νεανικό θράσος δεν έχει όρια,
καταψηφίστε τα θρασύτατα νιάνιαρα...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου, δεν διαφωνώ μαζί σου.
Είδες να κάνω κάποια άμεση ή έμμεση αναφορά σε αυτούς που, όπως εύστοχα παρατηρείς, "σε αυτούς που λάμπρυναν την πολιτική και αναμόρφωσαν τον τόπο!"

Οι άξιες νέες υποψηφιότητες και στους τρεις συνδυασμούς είναι πάρα πολλές και αξίζουν την επιδοκιμασία μας.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχην στα stage συνεχιζουν παιδια να δουλευουν σε ολη την Ελλαδα μεχρι να ληξει η συμβαση τους ομως και χωρις πιθανοτητα να επαναπροσληφθουν. Δευτερον θελω να μου βρεις μονο ενα μαγαζι στο νομο αλλα και εκτος νομου που να μην εχει μηνυσεις λογω μουσικης και τριτον θελω να μου πεις ποιος θα κατεβαινε στην πολιτικη κανοντας πραγματικο αγωνα χωρις να τη γουσταρει μονο και μονο για μια μεταθεση. Εσυ και ο τελευταιος με το σχολιο για τους νεους, που δεν θελω καν να το σχολιασω, ονειρευεστε!
Υ.Γ: βλεπω οτι τα εχεις βαλει μονο με μια παραταξη, στις υπολοιπες ολα καλα ε; Μαλλον μονο αυτη τη παραταξη φοβασαι....
Τυχαιο; Δεν νομιζω!